Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Overstappen op rauw vlees

 

Overstappen op rauw Vlees                          

 

Wij adviseren u om in een keer over te schakelen van brok naar vlees,  hou het voor de eerste week even bij een vleessoort kip, dit is makkelijk te verteren voor de hond.  Als er verder geen problemen zijn kunt u overstappen op gevarieerde vleesvoeding zoals hieronder vermeld staat. In de eerste week kan het lichaam even wennen aan de nieuwe voeding en de maagzuur PH waarde moet omlaag dat word extreem zuur vergelijkbaar met zoutzuur, na een week mag je ook beginnen met kippenpoot of vleugels te voeren, kippen botjes zijn elastisch en makkelijk te verteren voor een hond (je)  

De meeste honden zijn er blij mee, maar er zijn ook honden die jaren lang brokken hebben gegeten en denken wat is dit ?  dan kun je geperste brokken mixen met vlees om hem er aan te laten wennen, maar dit mag alleen met geperste brokken, kun je testen neem een glaasje lauw water gooi er een scheutje azijn in en wat brokjes blijven de brokjes drijven mag je er nooit mee mixen, zakken ze naar de bodem is het goed. Brokken die blijven drijven zijn foute brokken, lijdt tot maagkanteling. 

   

Een honden maaltijd bestaat  voornamelijk uit:

55 % spiervlees          ( rund, kip, kopvlees, riblappen, konijn, lam, paard, enz )

15 % Orgaan vlees     ( hart, lever, pens, long, nieren enz. )

15 % botten                 ( alle botten zijn goed, maar geen dragende delen van dieren )

15 % overig                 ( gepureerde groenten / fruit maakt niet uit waar dit uit bestaat )

 

Geef lever als een hele maaltijd om de  twee weken. Maar pas op, dieren ontwikkelen een voorkeur voor lever en als ze het teveel gevoerd krijgen. Op een regelmatige basis, kan het een teveel aan Vitamine A veroorzaken. Vergeet niet, lever en nieren zijn opslagplaatsen van gifstoffen en reststoffen van b.v. medicijnen. Lever bevat hoge kwaliteit proteïnen, vetten, enzymen en vitaminen. Een grote maaltijd van lever elke twee weken geeft een nuttige aanvulling aan een menu van rauwe, vlezige botten en tafelresten.  Lever is een zeer gezonde voeding voor uw hond

    

Een maal per week kan een verse vis dag zijn

Ik hoor u al denken, ja maar ik heb geen zin om elke week vis schoon te maken, nou dat komt dan goed uit, want dat moet ook helemaal niet, u voert gewoon een rauwe makreel of zalm met kop, graten en ingewanden en al, of voor kleine honden rauwe sardines  Dus niet schoon en klein maken hoor dat moet hij zelf doen. Je kunt bijna alle rauwe vissen voeren, behalve wijting deze kan een allergische reactie te weeg brengen. Verse rauwe makreel, zalm en sardines kunt u vrij goedkoop op de markt halen. Het is heel makkelijk als je een gazon hebt waar je hond in alle comfort kan dineren.

 

Let op:

We hebben het over rauwe vis, dus niet gerookt, gekookt en ook niet uit blik, zo uit zee op het gazon dat is rauw !   

Vis is een uitstekende voeding voor uw hond, wolven eten ook zalmen, als de zalmen gaan trekken kunnen de wolven deze vrij makkelijk vangen, lopen weinig risico’s en de voedingswaarde is 4 keer hoger dan vlees,  ze eten voornamelijk de koppen op welke zeer voedzaam zijn de meeste voeding zit in de kop van de vis

           

Is rauwe vleesvoeding duurder

Nee als u op de markt eens per week vlees / kip  / konijn / rauwe vis / kippen levertjes / maagjes en hartjes koopt dit is vrij goedkoop op de markt. In de supermarkt kunt u ook vlees halen wat afgeprijsd is omdat de houdbaarheidsdatum vandaag verloopt, voor een hond is dit geen enkel probleem een beetje rijp vlees. ( dit gaat niet op bij een kat, die wil alleen vers vlees) Of als er een poelier in de buurt zit kunt u kipkarkassen kopen, ook dit kost bijna niets en is goede voeding. Aan de karkassen zit nog behoorlijk veel vlees aan. Vlees en vis voeding lijkt iets duurder maar dat is niet zo, u krijgt dan een supergezonde hond, geen dierenarts kosten meer, geen wormkuren meer, geen vaccins meer

U kunt ook gezonde diepvries vlees producten kopen  Naar diepvries vlees

        

Voor mensen met een klein budget.

Geef desnoods 3 keer per week een vleesvoeding en laat de hond de rest van de week gewoon met de pot mee eten, dit is goedkoper en altijd nog 100 keer beter dan brokken, blikvoer en diners. ( groente wel fijn prakken of pureren ) Ook honden die met de pot mee eten komen zelden of nooit bij een dierenarts, en dat kunnen wij van brokken eters toch niet zeggen.  Lees a.u.b. eerst het stukje wat is giftig voor honden )

                            

Groente voeren aan de hond:

De voeding van een hond bestaat voor 85 % uit hele prooidieren of een simulatie daarvan. Wat je voor de overige 15 %  voert is niet belangrijk. Als je groente of fruit wilt voeren is dat goed, maar dit is geen noodzakelijk onderdeel van een hondenvoeding. Vitamine C maakt een hond zelf aan als hier behoefte aan is, dit haalt hij niet uit groente en fruit.

 

Als je groente wilt voeren mag dit wel maar moet u dit eerst  in een mixer fijn malen of prakken om de celwanden van de groente te kraken, zodat de hond deze verteren kan. Gewoon groente is niet goed voor een hond, hij kan dit heel moeilijk verteren. Ook sperziebonen uit blik dient men eerst goed fijn te prakken, is anders moeilijk te verteren. Het enige wat een hond / wolf aan groente binnen krijgt is de darm inhoud van zijn prooidier. Een hond kan groente moeilijk verteren omdat hij niet over de juiste enzymen beschikt om cellulose te verteren, als u groente zoals  sperziebonen en peentjes geeft die niet zijn fijn geprakt of gemalen leidt onherroepelijk tot braken 

       

Tafel en keuken resten voeren

Ook kunt u de hond gewoon tafelresten voeren, gewoon van het bord, maar wel met mate. Maar is dat niet slecht voor een hond ? Nee hoor het is een uitstekende aanvulling op de maaltijd met vlees en bot. Gewoon wat gepureerde groente en aardappel zonder vette jus of andere sausjes natuurlijk.

     

Maar word de hond dan niet te dik van aardappel, nee hoor aardappel valt onder groente en dat je er dik van wordt is grote onzin. De dik makers bij mensen is de vette jus, en andere sausjes, maar zeker niet door de aardappel.

    

Tafelresten voeren vinden dierenartsen maar niets, die adviseren liever brokken, maar een Belgische dierenarts heeft onderzoek gedaan hiernaar, en honden die met de pot mee eten leven gemiddeld 2 tot 3 jaar langer dan een hond die commercieel voer krijgt. Nou is met de pot mee eten natuurlijk niet ideaal voor een roofdier, maar het is altijd nog 100 keer beter dan brokken. blikvoer en diners van de grote bekende  (slechte) merken

     

Honden die commercieel voer krijgen zoals brok, blik en diners mogen géén tafelresten eten, waarom niet, omdat de hond al slechte voeding krijgt en dan is dit niet erg goed voor de hond, een vleeseter eet supergezonde voeding dan zijn tafelresten geen probleem.

 

Heeft u vragen over stuur even een email voor gratis advies  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     Heel veel succes met de overschakeling naar gezonde voeding !

 

Met vriendelijke groet  

Fauna team

 

Share