Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Mag de hond / kat mee op vakantie of hond meenemen naar Nederland

 

Mag mijn hond of kat mee op vakantie?

Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft uw hond of kat een dierenpaspoort nodig. Uw huisdier heeft ook een chip nodig. U kunt deze verkrijgen via uw dierenarts.

 

Naast de eis voor een dierenpaspoort en een chip, gelden voor reizen binnen de EU de volgende regels:

Honden, katten kunnen rabiës (hondsdolheid) krijgen. Daarom moeten ze daartegen zijn ingeënt als u ze mee op reis neemt. U kunt de hond of kant laten enten bij uw dierenarts, vraag wel een enting voor 3 jaar, deze enting is geldig voor 3 jaar en geldt voor alle Europese landen

Reist u  naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta of Zweden? Dan is een bloedtest voor uw hond, kat niet meer nodig.

Vraag bij uw dierenarts na of het land waar u heen wilt aanvullende eisen stelt. Bijvoorbeeld een behandeling tegen parasitaire infecties.

 

Hond of kat mee op vakantie buiten de EU

Op vakantie buiten de EU, heeft u ook een aantal zaken nodig. U moet een dierenpaspoort hebben. En het dier moet een chip en een inenting tegen rabiës hebben.

Vraag bij de ambassade van het land waar u heen wilt na of dat land aanvullende eisen stelt. Voor sommige landen moet uw dier bijvoorbeeld eerst in quarantaine of een bloedonderzoek ondergaan.

     

Hond, of kat uit Europese Unie meenemen naar Nederland

Als u een hond, kat van binnen de Europese Unie (EU) in Nederland wilt invoeren, moet het dier minimaal 21 dagen voor vertrek zijn ingeënt tegen hondsdolheid (rabiës). Ook moet het een chip en een dierenpaspoort hebben.

 

Hond ook registreren

Sinds 1 april 2013 moet u een hond die u importeert binnen 2 weken na aankomst laten registreren.

 

Hoe moet ik mijn hond of kat in de auto vervoeren?

Er zijn geen specifieke regels vanuit de overheid voor het vervoer van een hond of kat in de auto. Wel is artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) van toepassing. Volgens dit artikel mag u uw huisdier niet vervoeren in de auto als dit tot gevaarlijke situaties of verkeershinder leidt of kan leiden.

 

Vervoer hond of kat in buitenland

Veel landen hebben andere regels voor het vervoer van huisdieren in de auto. Voor de juiste regels kunt u contact opnemen met de autoriteiten van het betreffende land

Share