Een ontwormkuur bij de hond is dat noodzakelijk, nee dat is nergens voor nodig als je de hond de juiste voeding geeft die de natuur hem heeft voorgeschreven kan de hond nooit last hebben van wormen. Dat komt omdat bij vlees etende honden het maagzuur extreem zuur is waarde PH-1 dit is bijna vergelijkbaar met zoutzuur, alle bacteriën, parasieten en  wormen worden direct gedood in dit sterke zuur, in dit zuur is leven niet mogelijk

 

Het lichaam van de hond lost dit probleem zelf op, maar gaan we de hond commerciële voeding geven dus verkeerde voeding zoals brokken, blikvoer of diners dan word het een ander verhaal, deze voeding verziekt de maagzuurwaarde die word waterig hierdoor ( waarde PH-6 ) en hierin kunnen bacteriën en wormen wel gewoon in overleven.

 

Het is natuurlijk niet de juiste manier, we geven verkeerde voeding en dan krijgt hij last van wormen en dat gaan we behandelen met chemische kuren die de wormen moeten doden

 

Ontworm kuren is zeer slecht voor onze viervoeter is allemaal chemische rommel wat bij de hond weer tot problemen kan leiden. Dus vele malen beter om gevarieerde rauwe vleesvoeding te geven dan kunnen we de ontwormkuren ook achterwege laten en blijft de hond gezond. Is het wel zinvol preventief ontwormen 4 keer per jaar,  nee volkomen zinloos dit geeft geen enkele garantie dat de hond geen wormen kan krijgen, als je de hond vandaag een wormkuur geeft kan hij morgen weer wormen krijgen. Het is zo iets dat wij een aspirine innemen voor het geval we ooit een keer hoofdpijn krijgen ??

   

De vraag hoe kan het dat als een vlees etende hond een maagzuurwaarde heeft die heel laag is bijvoorbeeld PH- 1 of 2 waarin bacteriën nooit in kunnen overleven, hoe het dan kan dat de darmflora over triljoenen goede bacteriën beschikt.

Dat komt omdat een puppy's  geboren worden zonder goede darmflora en door het drinken van de moedermelk komen er veel goede bacteriën binnen in de darmen (bifidobacteriën )  en omdat de puppy nog geen sterk maagzuur heeft kunnen deze gewoon de maag passeren zonder problemen en zo bouwen ze goede bacterië kolonies  op wat men de darmflora noemt.

In de natuur zien we dat puppy’s die geen melk meer drinken en overgaan op vleesvoeding die de ouders opbraken uit de maag, hierin zitten zuren en maagbacteriën en zo bouwt de puppy de darmflora  ( goede bacteriën ) verder op  

Zodra de puppy geen melk meer drinkt bij de moeder en over gaat op rauw vlees gaat de PH waarde lager worden en word dit extreem zuur, dan is het gebeurt met de bacteriën zowel goede als slechte bacteriën worden gedood de kans op overleven in dit zuur is nihil.