Voeding

Hond laten afvallen

Vaak zeggen baasjes afvallen wil niet lukken, maar als je het doet zoals ik zeg zal je zien hoe snel de Kg er af gaan.  Er zijn 2 manieren als eerste de voeding, stel je geeft 500 gram vlees per dag dan moet je het volgende gaan doen :  3 ons rauw vlees  en 2 ons koolvis dan krijgt de hond de zelfde hoeveelheid aan voeding.  Koolvis is ook gezond maar heeft maar 70 Cal per ons, zal je zien hoe de hond gaat afvallen.

Ten tweede kun je de laatste voertijd veranderen om dit vroeger te geven i.p.v. 18.00 uur om 15.00 uur.  Waarom je dit moet doen zal ik uitleggen:  Als de hond laat eet 18.00 / 19.00 uur bijvoorbeeld en de hond gaat dan slapen daarna dan gaat het metaholistische systeem op halve kracht werken en dan heeft het lichaam meer tijd om alles uit de voeding op te nemen en zal de hond slecht afvallen.

In de supermarkt verkopen ze diepvries koolvis een doosje met 4 stukken van een ons, dat is erg handig.  Ze hebben dit ook in kabeljauw maar dat is veel duurder dan koolvis.  Daarnaast alle tussendoortjes achterwege laten hooguit een ruw pens stokje of een rauwe kippennek.

Lange wandelingen zit er meestal niet meer in bij overgewicht. Probeer de hond wat vaker te laten zwemmen dat is een fijne manier van bewegen voor de hond omdat hij maar weinig weegt in het water. Dat zou je met een hond met gewricht problemen zo ook kunnen doen is goed voor de doorbloeding en bewegen is zeker goed voor de hond.

Heeft u vragen stuur een PB.